KWAALTJES OF MEDISCHE PROBLEEMPJES?

Elke vader of moeder kan ontspanning en verbondenheid voelen bij het masseren van hun baby en ook elke baby vindt massage en aanraking fijn. De liefdevolle aandacht die je een baby geeft is heel belangrijk.

Juist ook voor baby’s die een wat moeilijker begin hebben kan babymassage veel bijdragen. Baby's die last hebben van kwaaltjes of medische probleempjes kunnen veel baat hebben bij de speciale technieken die passen bij jouw baby. Deze kunnen zelfs ondersteunend zijn bij een behandeling van kinderfysio of osteopaat. 

Baby's die regelmatig gemasseerd worden hebben minder spanningen in hun lijfje, onrust en huilen worden minder en baby's slapen daardoor vaak rustiger en langer. Meer lichamelijk contact zorgt voor een betere hechting en zo kan je steeds beter inspelen op de behoeftes van je baby.

Wil je wat meer info of eerst overleggen? Schroom niet om me een berichtje te sturen!

BABY'S DIE VAN DE NICA KOMEN

Baby's die van de Neonatale intensive care unit afkomen, hebben vaak veel tijd doorgebracht zonder hun ouders en met veel minder lichamelijk contact. Ze hebben veel stress ervaren.
Babymassage geeft deze baby's een groot gevoel van geborgenheid wat goed is voor de verwerking van deze stressvolle periode, dit geldt voor zowel de baby als de ouders. Daarnaast zorgt het voor het versterken van de band tussen ouder en kind en kan het contact ingehaald worden wat zo gemist is.

BABY'S MET ECZEEM, NAVELBREUKJE OF KLOMPVOETJE

Door een paar aangepaste technieken, of door sommige technieken weg te laten kunnen deze baby's ook genieten van een massage. Bij kindjes met eczeem kijken we ook specifiek nog even naar het type massageolie die we gaan gebruiken.

BABY'S MET HEUPDYSPLASIE

Heb je een vermoeden of is heupdysplasie al vastgesteld?
Bijvoorbeeld een beenmassage als een baby een spreidmiddel draagt, even een warme hand om de benen is soms al voldoende om lekker even te ontspannen. Massagetechnieken kunnen met of zonder spreidmiddel en worden natuurlijk aangepast aan de bewegingsvrijheid van deze baby’s.

BABY'S MET EEN VOORKEURSHOUDING

Door bepaalde technieken kan het kindje gestimuleerd worden om recht vooruit te kijken. De massagetechnieken kunnen een ondersteuning zijn als je met je kindje naar de osteopaat of kinderfysio gaat.

BABY'S DIE OVERSTREKKEN

Voor baby’s die overstrekken kan ik je speciale technieken leren die de spanning verminderen in het lijfje. Ook kunnen ze onrust en huilen verminderen.

BABY'S MET HET SYNDROOM VAN DOWN

Deze kindjes hebben vaker een lage spierspanning, groeien vaak minder goed en zijn sneller vermoeid. Massage integreren in de dagelijkse verzorging kan heel waardevol zijn, juist voor deze kindjes.

MOEDERS MET EEN POSTPARTUM DEPRESSIE

Soms voelen moeders met een p.p.d. zich niet goed verbonden met hun baby en is aanraking niet zo vanzelfsprekend. Babymassage kan helpen om de moeder gevoeliger te maken voor de signalen van haar baby en maakt de band tussen moeder en baby intensiever en sterker. Het ontspant zowel de moeder als de baby en zij raken beter op elkaar afgestemd.