Baby gewikkeld in deken

POSTPARTUM COACHING

Voor een ontspannen kraamtijd met aandacht voor het hele gezin

Veel ouders zijn heel intensief bezig met hoe hun zwangerschap verloopt en goed voorbereid op hun bevalling. Maar ben je ook goed voorbereid op de tijd die komt met jullie nieuwe gezinslid? Iedereen in het gezin krijgt een nieuwe rol, je lichaam moet nog herstellen en de zorg voor je baby laat niet op zich wachten. Hoe combineer je rust voor de moeder en tegelijkertijd zorgen voor je familie? Ik kan daar bij helpen op een manier die past bij jullie wensen.

WAAROM?

Na een week kraamhulp die jullie een sterke start heeft gegeven staan jullie er weer alleen voor.

Je lichaam heeft de eerste 6 weken na de bevalling heel veel rust nodig om goed te kunnen herstellen. Dat kan alleen maar als er geholpen wordt met dagelijkse activiteiten zoals de verzorging van jezelf, je kindje en andere leden van de familie. Vaak pakt de vader veel van deze taken op maar dit kan niet altijd en ook papa heeft extra rust nodig. 

Ik wil jullie als gezin graag helpen bij deze eerste periode na de bevalling. Dit doe ik door te ondersteunen, begeleiden en waar nodig het delen van kennis. Zo voel jij je gesterkt in jouw rol als moeder.

Ook als er geen vader in the picture is, al dan niet bij keuze, zijn een extra stel handen geen overbodige luxe.

Ik kan ook voor jouw moeder lijf zorgen als jullie kindje niet op deze aarde mocht blijven, jij verdient net zoveel rust en hersteltijd.

KENNISMAKING

(GRATIS EN VRIJBLIJVEND)

De eerste weken na het krijgen van een kindje gieren de hormonen nog door je lijf, je voelt je minder weerbaar, minder assertief en bent kwetsbaarder. Daarom vindt een kennismakingsgesprek al plaats tijdens de zwangerschap.


Zo leer ik jullie alvast een beetje kennen en kijken we of het klikt.

Waarschijnlijk kan je nog niet precies aangeven waar je extra hulp bij zou willen en ook kan je niet voorspellen hoe de bevalling zal gaan en wat voor behoeftes jullie kindje zal hebben.

Samen maken we een globaal plan waar altijd aanpassingen aan te doen zijn, we komen er wel uit.

BELANG

Een goede ondersteuning van de periode na de bevalling kan helpen bij:


  • Een beter hechting tussen moeder en baby

  • Een snellere genezing van de baarmoeder en eventueel litteken vorming 

  • Het krijgen van balans in relaties binnen de familie

  • Verbonden voelen met jezelf, je baby en andere leden van jouw familie.

  • Het versterken van jouw zelfverzekerdheid

  • Zowel lichamelijk als geestelijk herstel

 


Ben je al bevallen en heb jij alsnog behoefte aan wat extra handen, voel je je onzeker of loop je inmiddels met 100 vragen rond. Neem vrijblijvend contact met me op dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen op korte termijn.

Loesje-Logo.png

GEBORGENHEID, ONTSPANNING, AANRAKING, WEER JEZELF VOELEN ALS VROUW, HELING, GEZOND ETEN, RUST EN NOG MEER IN CONTACT MET JE KINDJE.

 
IMG_1818_edited_edited.jpg

“Het beste wat je je kindje kan geven is een sterke en gezonde moeder”

 

BLOGS

INTRODUCTIE OVER BORSTVOEDING

Lees hier mijn ervaring met borstvoeding. Waarom borstvoeding de beste voeding is voor je kindje en hoe je je goed kan voorbereiden.

Moeder Borstvoeding baby

EERSTE HAPJES NA 6 MAANDEN

Wanneer begin je met de eerste hapjes vaste voeding en hoe kan je dit aanpakken.

Image by Derek Owens

KRAAMZORG MAAKT OF BREEKT JE KRAAMWEEK.

Hulp bij een goede start is heel belangrijk en de kraamzorg speelt daar een grote rol in. Mijn niet zo fijne ervaring na de geboorte van mijn tweede kindje.

IMG_1586_edited.png