BABYMASSAGE

Waarom masseren we baby's?

Met mijn lessen babymassage leer ik je technieken die je dichter tot je kindje brengen. Aanraking voor meer geborgenheid, meer vertrouwen in jezelf en je kindje, een bijdrage aan een goede hechting en rust en ontspanning voor zowel mama en papa als de baby. Je leert samen te ontspannen, te vertragen en beleeft er allebei plezier aan.

De shantala babymassage komt oorspronkelijk uit India waar massage een dagelijks onderdeel is van de verzorging van een baby. Ik leer jou technieken die aangepast zijn aan ons westerse leven zodat ze minder prikkels geven en meer rust.

Lichamelijke aanraking zorgt voor de aanmaak van liefdeshormonen die de band tussen ouder en baby versterkt. Hierdoor leer je je baby beter begrijpen en kan je beter inspelen op zijn behoeftes. Daarnaast kan massage ook worden toegepast als je baby last heeft van krampjes, onrustig is of veel huilt. 

Ik leer je babymassage technieken voor een uitgebreide massage maar vooral ook technieken die je kan toepassen in je dagelijkse routine, dat is wel zo makkelijk. 

3_edited.jpg

IN DE KRAAMTIJD

Individuele lessen

Vanaf de geboorte van je baby tot aan ongeveer 6 weken oud zijn de prikkels van shantala massagetechnieken meestal te groot. Daarom leer ik je voor de eerste paar weken liever haptonomische massagetechnieken bij het masseren van een baby. Zo kan je al vroeg beginnen met het intensiveren van de band tussen ouders en baby zonder je baby te overprikkelen. 

Ben je nog zwanger dan kan ik ook al een keer bij je langskomen om je wat technieken aan te leren die je direct kan toepassen als je baby is geboren. Daarna kom ik nog een keer om de puntjes op de i te zetten. Deze lessen kunnen geheel naar wens worden gepland. Schroom niet om me een berichtje te sturen om samen te overleggen en een plan te maken.

ben%20teetjes_edited.jpg

VANAF 6 WEKEN

Individuele lessen

Vanaf ongeveer 6 weken kan je beginnen met het masseren van je baby met shantala massagetechnieken. Je baby is nu een beetje gewend aan het leven buiten de baarmoeder en kan langzaam gaan wennen aan een mooie massage. De ene baby vindt een volledige massage gelijk heerlijk en andere baby's moeten erg wennen aan aanraking. Alle baby's vinden massage uiteindelijk lekker als je maar met respect voor de grenzen van je kleintje omgaat.

Ik leer je masseren tot jouw baby ongeveer 6 maanden is. Is je baby al ouder, dan bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

Als je voor individuele lessen babymassage kiest geef je echt wat waardevols aan je kindje en aan jezelf. Ook leuk als kraamcadeau!